.eu domain regisztráció

2006. április 7-én nyílt meg a .eu regisztráció szabad periódusa, amelyben minden EU-s cég és magánszemély benyújthatja igényét az általa választott szabad domainnévre. Ebben a periódusban már nem kell jogosultságot igazolni, azé lesz a domainnév, aki azt hamarabb igényelte.

Az oldal tetején ellenőrizheti, hogy a választott domainnév szabad-e még, vagy nem esik-e valamilyen korlátozás alá. Bizonyos neveket, mint pl. országok, városok, régiók nevei minden EU-s ország nyelvén, zárolt listára helyeztek, ezek nem igényelhetők.

A domainnevekben az angol abc betűi (a-z), számjegyek (0-9), valamint kötőjel (-) megengedettek. A domainnév 2-63 karakter hosszúságú lehet. Elején és végén, valamint egyszerre a 3. és 4. pozícióban (pl. as--dfgh.eu) nem szerepelhet kötőjel.

A .eu domainek éves díja 4.800 Ft + áfa (6.096 Ft). A regisztráció elindításának feltétele, hogy az első éves díj a Webműhely számlájára megérkezzen, valamint hogy a domainigénylő lap eredeti aláírt példánya eljusson hozzánk (egy igénylőlapon csak egy domain igényelhető). Egyéb igazolások (a .hu regisztrációval ellentétben) nem szükségesek.

Tapasztalataink alapján a domainigénylés átfutási ideje 1-3 munkanap.

Az eu-domainek éves díját a sikeres regisztrációt követően sem részben, sem egészben nem áll módunkban visszatéríteni, 1 évnél korábbi lemondás esetén sem.

.eu regisztráció
Új domain bejegyzésének díja 1 évre 4.800 Ft + áfa (6.096 Ft)
Domainbejegyzés megújítása 1 évre 4.800 Ft + áfa (6.096 Ft)
Áthozatal másik regisztrátortól vagy tulajdonostól (új regisztrációnak minősül) 4.800 Ft + áfa (6.096 Ft)