.hu domain regisztráció

[Saját domainnév] Ahhoz, hogy Ön saját végződésű e-mail címeket használhasson, illetve cégneve, terméke alapján könnyen megtalálják az interneten, legcélszerűbb saját domainnevet vásárolnia és üzemeltetnie (www.cegnev.hu).

Ha az Ön által kiválasztott név még szabad, illetve megfelel az előírt feltételeknek, akkor a kitöltött regisztrációs papírok és a szükséges nyomtatványok eljuttatását követően a regisztrációs folyamatot elindítjuk.

A folyamat végeztével az Ön vagy vállalkozása tulajdonába kerül a választott domainnév. Ezzel jogosult lesz arra, hogy ezzel a végződéssel e-mail fiókokat üzemeltessen, illetve a www.sajatnev.hu címen weboldalt üzemeltessen, vagy további aldomaineket, alkönyvtárakat hozzon létre.

A domainbejegyzés az érvényes szabályzat értelmében csak valós használati igényre történhet, így a tulajdonjog megszerzésével Ön vállalja, hogy a domainnév folyamatosan működőképes lesz (pl. névszerverek üzemeltetése). A szükséges infrastruktúrát a Webműhely többféle konstrukciójában kínálja, a regisztrációhoz szükséges technikai minimumtól (2.400 Ft + áfa (3.048 Ft) / 2 év) a különböző méretű tárhelyet és mennyiségű e-mail fiókot tartalmazó csomagokig (l. webhosting).

Szolgáltatás Ár Megjegyzés
Domainregisztráció (.hu tartomány),
két évre
3.200 Ft + áfa
(4.064 Ft)
A regisztrációs díj az első két év fenntartási díját tartalmazza.
Domainfenntartás
(éves díj a 3. évtől)
1.600 Ft + áfa
(2.032 Ft) / év
 
Üzemeltetés Technikai minimum:
2.400 Ft + áfa (3.048 Ft) / 2 év
Egyedi névszerver-beállítás:
2.880 Ft + áfa (3.657,6 Ft) / év
A webhosting csomagok részletes ismertetését itt találja. Tárhelycsomagjaink a hozzájuk kapcsolodó domain üzemeltetését is tartalmazzák.
Átregisztrálás, tulajdonosváltás 3.200 Ft + áfa
(4.064 Ft)
Adminisztrációs díj 2.400 Ft + áfa
(3.048 Ft)
Pl. névszer-módosítás, tulajdonos adatainak módosítása (cím, email, telefonszám)

[A domainregisztráció folyamata] A regisztráció a domainregisztrációs szabályzat alapján történik. Ennek ismerete és elfogadása feltételét képezi az eljárásnak. A domainregisztrációs folyamat akkor indítható, ha a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó domain igénylőlapot és a hozzá tartozó nyomtatványokat a Ön a valóságnak megfelelően, formailag és tartalmilag helyesen kitöltve és aláírva, a szükséges dokumentumokat mellékelve eljuttatja a Webműhelyhez (e-mailben, postai úton vagy személyesen).

Amennyiben a szükséges iratok hiánytalanul, pontosan kitöltve megérkeznek hozzánk, a regisztrációt elindítjuk, ellenkező esetben, vagy ha a választott névvel kapcsolatban probléma merül fel, felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a hiányt pótolni tudja, illetve a problémát orvosolni lehessen.

A választott domainnév áltaban 1-2 napon belül használatra kész.

Felhívjuk figyelmét, hogy csak a valóságnak megfelelően kitöltött igénylőlapot áll módunkban elfogadni, illetve továbbítani az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) felé. A Webműhely Kft. fenntartja magának a jogot a dokumentumok ellenőrzésére, és nem vállal felelősséget, hogy az ISZT be is regisztrálja az igényelt domaint.

Letöltés: .hu igénylőlap cégek részére
.hu igénylőlap cégek részére
Letöltés: .hu igénylőlap magánszemélyek részére
.hu igénylőlap magánszemélyek részére

[Ékezetes domainnevek] 2004 májusától szabadon regisztrálhatók magyar ékezetes magánhangzókat tartalmazó domainnevek is. Ezek megválasztására hasonló szabályok vonatkoznak, mint az ékezet nélküliekre.

Az ékezetes nevek egy szabvány kódolás segítségével alakíthatók át hagyományos címekké, melyek ilyen formában fognak tárolódni a DNS szerverekben is. Ez azt jelenti, hogy minden egyes ékezetes domainnév átkonvertálódik egy nem-ékezetes domainnévvé. A kódolás kompatibilis az eddigi domainrendszerrel.

Az ékezetes domainnevek használatához az szükséges, hogy az adott internetes alkalmazás (pl. böngésző, levelező stb.) tartalmazza az átkódolási képességet. Jelenleg még az alkalmazásoknak csak egy kis része rendelkezik ezzel az új képességgel, ezért nem javasoljuk, hogy weboldala csak ékezetes címen legyen elérhető - hiszen így leendő látogatói nagy része el sem tudja érni majd oldalát. Az újabb böngészők már általában képesek kezelni az ékezetes domaineket, de széles körű elterjedésük még akár több évet is igénybe vehet. Ha Önnek külföldi partnerei vannak, akkor a billentyűzetkiosztások különbözősége is problémaforrás lehet, mert ezeken egyes karaktereket (pl. ő, ű) csak nagy nehézségek árán lehet begépelni.

Azt javasoljuk tehát, hogy ékezetes domainnevet csak ékezet nélküli domainnévvel együtt használjon, amikoris mindkét címen elérhető lesz a weboldala, mindkét címre megérkeznek e-mailjei.

Ékezetes domain ugyanúgy igényelhető a fenti nyomtatványokon, mint az ékezetek nélküli.

 
Szükséges dokumentumok

Céges igénylő esetén:

Csatolandó dokumentumok:

  • aláírási címpéldány másolata
  • meghatalmazás abban az esetben, ha nem a cég képviseletére jogosult személy írja alá a szerződést
  • cégbírósági végzés, cégkivonat másolata
  • amennyiben védjegy alapján prioritásos a domain, a védjegy lajstromszáma és a védjegyoltalom igazolása

Magánszemély esetén

További dokumentumok csatolása nem szükséges.